Onderhoud

Onderhoud keukenblad per steensoort

Uw(keuken)blad net zo mooi houden als op de dag dat het keukenblad geplaatst werd? We delen graag onze kennis over het onderhoud van uw keukenblad en bij aflevering leveren wij, geheel gratis, de schoonmaak- en impregneermiddelen die het meest geschikt zijn voor uw keukenblad, zodat deze jarenlang als nieuw blijft.

Aandachtspunten onderhoud granieten keukenblad

  • Ga nooit op het blad zitten of staan
  • Plaats geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter
  • Keukenbladen Atelier adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank
  • Het te vroeg open zetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen
  • Verschillende huishoudelijke reinigingsmiddelen zijn ongeschikt voor natuursteen zoals graniet. Lees daarom altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Wat mag u nooit gebruiken? 

  • Krachtige/agressieve reinigingsmiddelen
  • Schuurmiddelen en/of schuursponzen
  • Vloeibare schuurmiddelen
  • Warme of hete vetten
  • Middelen die salpeterzuur bevatten
  • Zuurhoudende kitten of lijmen

Aandachtspunten onderhoud keukenblad dekton

  • Ga nooit op het blad zitten of staan
  • Plaats geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter
  • Keukenbladen Atelier adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank
  • Het te vroeg open zetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen

Wat mag u nooit gebruiken? 

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10
  • Gebruik bij Dekton geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten
  • Gebruik geen chloorhoudende producten
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen.

Aandachtspunten onderhoud keukenblad keramiek

  • Ga nooit op het blad zitten of staan
  • Plaats geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter
  • Keukenbladen Atelier adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank
  • Het te vroeg open zetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen

Wat mag u nooit gebruiken? 

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10
  • Gebruik op keramiek geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten
  • Gebruik geen chloorhoudende producten
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen

Aandachtspunten onderhoud keukenblad composiet

  • Ga nooit op het blad zitten of staan
  • Plaats geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter
  • Keukenbladen Atelier adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank
  • Het te vroeg open zetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen

Wat mag u nooit gebruiken? 

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10
  • Gebruik bij Dekton geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten
  • Gebruik geen chloorhoudende producten
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen.

Uw(keuken)blad net zo mooi houden als op de dag dat het keukenblad geplaatst werd? We delen graag onze kennis over het onderhoud van uw keukenblad en bij aflevering leveren wij, geheel gratis, de schoonmaak- en impregneermiddelen die het meest geschikt zijn voor uw keukenblad, zodat deze jarenlang als nieuw blijft.

Aandachtspunten onderhoud keukenblad marmer

  • Ga nooit op het blad zitten of staan
  • Plaats geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter
  • Keukenbladen Atelier adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank
  • Het te vroeg open zetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen
  • Verschillende huishoudelijke reinigingsmiddelen zijn ongeschikt voor natuursteen zoals marmer. Lees daarom altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Wanneer u heeft gekozen voor een marmer of hardstenen keukenblad, dan heeft u daarmee gekozen voor een prachtig en levendig product, een echt stukje natuur in uw keuken. Ten opzichte van andere steensoorten ‘leeft’ uw blad meer. Marmer is daarom steensoort die extra aandacht nodig heeft. Met de volgende tips kunt u uw blad langer mooi houden:

  • Fruitzuren, frisdrank en andere middelen die een chemische reactie veroorzaken, zullen uw blad onherstelbaar beschadigen, vermijd derhalve het contact
  • Wilt u het blad donkerder van kleur houden, dan kunt u het regelmatig behandelen met klinkerolie of lijnolie
  • Voor een grondige reiniging adviseren wij Marseille zeep, verkrijgbaar bij de drogist

Wat mag u nooit gebruiken? 

  • Krachtige/agressieve reinigingsmiddelen
  • Schuurmiddelen en/of schuursponzen
  • Vloeibare schuurmiddelen
  • Warme of hete vetten
  • Middelen die salpeterzuur bevatten
  • Zuurhoudende kitten of lijmen

Voor een hele scherpe prijs upload hier uw offerte.

Uploaden