Een keukenblad van composiet

Composiet

Composiet is een steen dat industrieel vervaardigd wordt. Het komt niet rechtstreeks uit de natuur, maar heeft wel een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in meer dan vijftig kleuren. Dit keiharde gesteente is bestand tegen hitte, stoten en krassen. Het is waterdicht en dus erg hygiënisch. Een composieten keukenblad gaat lang mee en vraagt om weinig onderhoud.

Een keukenblad van composiet lijkt op natuursteen, maar is het niet. Composiet wordt namelijk industrieel vervaardigd. Toch heeft composiet diezelfde luxe uitstraling als natuursteen, qua kleur en structuur. Het zorgt voor een nóg strakkere keuken in vergelijking met graniet. Omdat composiet geen natuurproduct is niet heeft het bijna geen beperkingen. Het is eenvoudig op maat te maken. En de kleur van een composiet keukenblad is egaal, ook bij de naden. 

Composiet bestaat uit een samenstelling van drie materialen: korrels natuursteen, 93% kwartsiet en polyesterhars. De korrels natuursteen bestaan uit gerecycled graniet, het hars zorgt voor de binding en kwarts is een van de hardste materialen op de wereld. Om de gewenste kleur en structuur te krijgen worden er kleurpigmenten, spiegeltjes en granietkorrels aan het composiet toegevoegd (hierdoor krijgt het zijn natuursteen-, terrazzo- of betonlook). Dit alles wordt in een mal gegoten en onder hoge druk samengeperst tot een oersterk materiaal dat kan worden geslepen en gepolijst.

kleuren

Een composiet keukenblad is in veel kleuren leverbaar. Tijdens het samenpersen van het keukenblad wordt immers pigment toegevoegd dat het blad een kleur geeft. Het resultaat is een keukenblad dat er heel egaal uitziet. Zelfs bij de naden zal er geen kleurverschil te zien zijn. Qua structuur is het zelfs mogelijk om het keukenblad een spiegelend effect te geven.

Caesarstone_RuggedConcrete_4033C

Kleursoorten composiet

Caesarstone_RuggedConcrete_4033_Material
Rugged Concrete
Caesarstone_Raven_4120_Material
Raven
Caesarstone_Oyster_4030_Material (1)
Oyster
Silestone_Statuario_Material (1)
Statuario
Silestone_CharcoalSoapstone_Material
Charcoal Soapstone

Meer informatie over keukenbladen van composiet

Wat zijn de eigenschappen van een keukenblad van composiet?
Welke afwerkingen zijn er voor een keukenblad van composiet?
Hoe onderhoud ik een keukenblad van composiet?

Het keukenblad van composiet samenvattend:

  • Is een industrieel vervaardigd gesteente
  • Is oersterk en kan tegen hitte, stoten en krassen
  • Is waterdicht en daardoor hygiënisch, voedselresten kunnen zich niet in poriën ophopen
  • Onderhoudsarm
  • Heeft een egale kleur
  • Heeft een luxe uitstraling
  • Afwerking kan zowel gepolijst (glad) als verzoet (mat)
Neolith_Calatorao

Op de hoogte zijn van het laatste nieuws, tips en inspiratie?

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief

Voor een hele scherpe prijs upload hier uw offerte.

Uploaden