Hoewel keramiek niet voor honderd procent een natuursteen is, komen de grondstoffen die ervoor nodig zijn wél uit de natuur. Deze natuurlijke grondstoffen, porselein, klei en kleurstoffen, worden geperst en voorzien van een print en vervolgens op extreem hoge temperatuur gebakken. Het resultaat? Een duurzaam, keihard gesteente, nog harder dan graniet .
Een keramisch keukenblad is de crème de la crème onder de keukenbladen. Niet voor niets, want dit robuuste keukenblad kan tegen alle elementen die zich in de keuken presenteren: hitte, vloeistof en krassen. Een hete ovenschaal kan zonder problemen rechtstreeks op het aanrecht worden geplaatst. Keramiek kan tegen temperaturen tot wel 450 graden Celsius. Het steen zal dus niet scheuren of verkleuren. En het aanrecht kan zelfs als werkblad gebruikt worden.
Door de dichte structuur van keramiek is het oppervlak vlekbestendig. Vloeistoffen, voedselresten, vet en bacteriën krijgen geen kans op dit oppervlak. Iets wat het aanrecht heel hygiënisch maakt! Let wel op met zure of bijtende vloeistoffen. Ook is keramiek gevoelig voor puntbelasting. Ga dus niet op het aanrecht zitten, en probeer te voorkomen dat scherpe voorwerpen hard op het aanrecht terechtkomen. De werkbladen zijn heel sterk, maar niet onverwoestbaar.